Mor, datter og dyktige kollegaer
VILDE
Vilde er utdannet konditor ved ZBC Ringsted, Danmark og hadde læretid sin på Naustdal dampbakeri AS. Som lærling var Vilde med på sin første konkurranse, høsten 2014. NM for ung konditor, der hun fikk 1.plass. Konkurransen gav meirsmak og fra 2017 – 2019 var hun utøver på Det Norske Baker- og Konditorlandslaget. Der fikk Vilde være representere Norge ved hele tre anledningar. Nordic pastry cup i 2017 og 2019. Og VM for unge konditor i 2018, hvor hun tok en imponerande 5. plass. Årene på landslaget var spennande og lærerike.
I 2020 var Vilde lagtrener for konditorene på landslaget. I 2022 var det på tide med nye konkurranser, denne gangen med Det Norske Kokkelandslaget Community Catering, som konditor/pastry chef. Under VM i Luxemburg høsten 2022 ble det en 5. plass for det norske CC laget. Revansjelysten var stor til OL i Stuttgart vinteren 2024, da oppnådde laget en imponerende 3. plass. Den beste plasseringen CC har gjort i en internasjonal konkurranse.
Vilde jobbet på restaurant Vaaghals i Bar Code i Oslo før hun flytta tilbake til Gol i 2020. På Vaaghals hadde hun ansvar for alt det søte som ble servert og oppfølging av lærlingene. I dag er Vilde konditorsjef på MAT So Klart, ansvarlig for lærling og daglig drift i butikk og kafé. Dersom du ser et produkt merket med Vilde So Klart kan du være trygg på at det er laget her hos oss.
MARTHA
Martha er utdannet kokk fra kokkelinja på Førde Husstellfag skule, og læretid på Sunnfjord hotell og Pers hotell. Hun har jobberfaring som kokk på Pers hotell, Gol helsetun, ferskvaresjef Coop Mega, kjøkkensjef på Hallingdal Folkehøgskule, bestyrer/kokk på Vesle Skaugum (Golsfjellet), faglærer på restaurant og matfag Gol vgs. Martha har ansvaret for den populære skalldyrsuppen vår, i tillegg til å lage masse annen god mat.
